woensdag 31 juli 2013

Een kijkje in de keuken.... Geboortebord!

Ik heb een prachtig geboortebord mogen maken voor de geboorte van wondertje Nienke! Tijdens het maken heb ik een aantal foto's gemaakt en ik heb een aantal verzoeken gehad om te laten zien hoe ik alle stappen doorloop van de productie van het bord.  In een blog leek mij een goede plaats om dit aan jullie te laten zien!


 
Naar aanleiding van dit geboortekaartje is het bord gemaakt. Het is nog het model-kaartje, want Nienke is nog niet geboren.
                                                          
Het bord is gemaakt van Triplex hout en heb ik geschuurd en in de grondverf gezet. Daaroverheen de kleur van de achtergrond 'gebroken wit'. Om het bord zo op de tafel te hebben liggen zijn er al heel wat uurtjes voorbij. Schuren, schilderen en vooral..... wachten totdat de verf droog is. Daarna kan het 'echte werk' beginnen. De afbeelding wordt getekend op het bord. (dat is altijd de meest lastige klus)
 

    
Het beschilderen kan hierna beginnen. Het bord wordt geverfd met verf op terpentinebasis. Geen fouten maken dus, want herstellen kan niet meer. (dat is nog wel het voordeel met acrylverf op bijv. de stoeltjes) Ook hiermee hebben we te maken met de droogtijd en wordt het weer wachten.... Twee lagen over elkaar heen is namelijk, met bijvoorbeeld de ruitjes en de afwerking tussen 2 kleuren, niet mogelijk.
                                                 Het bord is helemaal klaar en lak ik af met 3 lagen lak. Zo kan het bord ook buiten staan met ons Hollands weer!
Nienke is inmiddels geboren en het bord kan meteen in de tuin in Heythuysen.
Onderstaande foto heb ik ontvangen van de trotse ouders Nancy en Marco. Heel erg bedankt en ik vond het een bijzonder leuk project om te doen!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten